27 Kasım 2011 Pazar

Fraser’s Hill – Pahang



Malezyada ki sayılı soguk yerlerden birisi ve haftasonu turlarının gözde mekanı. Deniz seviyesinden 1200 m yükseklikte dagın tepesinde kurumuş hoteller ve yazlıklar (bugalow) lardan olusuyor. Sıcaklık bir tarihte 14C kadar düşmüş. En yüksek sıcaklık ise 26C kadar çıkmış.




Burası Kuala Lumpur a 100km uzaklıkta ilk 70km sorun yok ancak sonrasında daga tırmandıgınız 20km kadar bol kıvrımlı çift şeritli yolda ısınıyorsunuz ardında tek şeritli ve 7km uzunlugunda ki kıvrımlı uçurumlu yoldan sürücülük yeteneginiz kanıtlayıp tepeye ulasıyorsunuz. Unutmadan, tek şeritli bu yol 40dk aralıklarla yön degistiriyor.





Küçük bir köy görünümündeki merkezde yemek yiyebileceginiz lokantalar hoteller ve cafeler yeralıyor.
Genel olarak ingiliz mimarisi ile yapılmış tarihi binalar hotel – lokanta olarak işletiliyor.





Bu bölge ilk defa 1890 civarında maceracı ve maden araştırıcısı Louise James Fraser tarafından keşif edilmiş. Bir dönem altın araması ile ünlü olmuş günümüzde ise sadece turizm ile anılıyor. Orman hala korundugundan dogaseverler için bulunmaz bir yer durumunda.






İlk yapılan evleri birbirine baglayan ve uzunlukları 500 ila 5000m arasında degişen 8 patika doga severler tarafından kullanılıyor. Engebeli ve sülüklü (özellikle yagmur mevsiminde) patika boyunda çeşitli bitki ve bu yörede bulunan kuşların fotograflarını çekmek olası


Yükseklik nedeniyle bulut geçişleri sırasında göz gözü görmüyor. Üstüne de maymunların homurtuları karışınca ortalık korku filimlerini aratmayan görüntüye burünüyor.

 aynı yerden diğer bir görüntü





Burada yapılacaklar; patikalarda yürümek ve fotograf çekmek, konaklayacaksanız odanızda oturup tepeden ormanı seyrederek kitap okumak, golf oynamak, ata binemek, ok atmak ve adı kendinden büyük şelaleyi ziyaret etmekten ibaret