2 Temmuz 2010 Cuma

Uruguay

Uruguay,Guney Amerika nin temiz, sakin ve duzenli bir ulkesi. Baskent Montevideo (anlami dagin gorundugu yer) tarihi binalarin doldurdugu bir sehirdir. Yasam kosullari acisindan dunya siralamasindadir. ulaslararasi havaalanina birkaç avrupa sehrinden dogrudan uçus vardir. Çogu uçuslar Sao Paulo aktarmalidir. Meydanlari gezip gormeye degerdir. Uzayip giden plajlari deniz severle içindir. Internette sehir hakkinda oldukca fazla bilgi bulunabilir.


Yemek kulturleri zengidir. Buyuk mangallarda pisirilen etlerin yanisira deniz urunleri bulunabilir. Mate cayi çok yaygindir. Yolarda insalari koltuk altalarinda bir termos ellerinde bir 'kase' ve agizlikla yuruken gorebilrisiniz. Gunboyu bu içecek tuketilir. Yun ve lama tuyunden yapilmis giysiler yaygindir. Her yerde el emegi hediyelikler satan pazarlara rastlanabilir.

Ulkede gezilecek sehirler genelde kolonial donemde kurulan tarihi yerlerdir.

Doga guzelligi olarak Punta Del Este (dogu noktasi) sehri hepsinden onde gelir. Atlantik okyanusu ile Rio da Prata yi ayiran bir yarim adadir. Eger uygun mevsimde giderseniz yol boyunda kiyiya yakin dolasan balinalari gorme sansiniz olur.


Sehirde ozel havaalani vardir ve ozel jetlerin yogun trafigi soz konusudur.


Uruguayli sanatçi Carlos Páez Vilaró tarafindan yaratilan Casa pueblo diger gorulecek yerlerden biridir. Otel olarak ta islevi olan bu yerin insaasina denizde bulunan parçalarin kullanimi ile baslanmistir.


Punta del Este modern gokdelenler ve sayfiye evlerinin bir arada bulundugu bir yerlesim yeridir. Sayfiye bolgesinde herbiri farkli mimaride insaa edilen evlerin birbirini gormeyecek sekilde yerlestirilmis olasi dikkat cekicidir. Evlerin mimarisi ve bahceleri harika fotograflar sunar.

Limanda balikcilarin yanisira devasa deniz kurtlari (aslanlari) insanlari bekler. Iskele Kenarinda duran deniz kurtlari urkutucu goruntularinin aksine vereceginiz baliklari nazli bir eda ile kabul ederler. Yasam yerleri olan ve 11 km acikta bulunan adaya gemi seferleri duzenlenmektedir.


Burada da sahiller gorulmeye degerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder