28 Ocak 2012 Cumartesi

Kuala Selangor, Malezya




Bir dönem Selangor eyaletinin ve sultanlığının önemli limanı olmuş bir yerleşim yeri. Günümüzde KL e yakınlıgı ile hafta sonu gezi yeri olarak önemini sürdürüyor. Buraya, ya kendi aracınızla yada KL merkezden otobus ile gelebiliyorsunuz. Uzaklık yaklasık 85km kadar.

Bu bölge prinç ve palm yağı üretimi yapıyor. Gelirken kilometrelerce uzayan palm agaçları arasında ilerliyorsunuz.


Aracınızla geliyorsanınz saat kulesine kadar sürmeye devam edin. 


Burda görülecek yerlerin başında şehirin merkezi sayılan “maymunlar tepesi” geliyor. Saat kulesinin yanından kalkan gezi treni sıcak havada yürümekten kurtarıyor. RM5 ödeyerek hem akvaryumu geziyorsunuz hemde trene biniyorsunuz. İstediğiniz yerde trenden inip arkadan gelen ile devam ediyorsunuz.




Tepe de şehrin tarihini anlatan bir müze ve anıtlar görebilirsiniz. Müzeye ayakkabı ile girilmiyor. Alanda1700 lü yıllarda kullanılan toplar ve deniz feneri de buluyor.


Tepeye adını veren maymunlar burda sizi karsılıyor. Yavrular büyüklerın aksine portakal renginde


Yolda toplanan uzun kuyruk ve gumuş kuyruklu maymunlar sizden gelecek yiyecekleri bekliyor. Unutmadan gümüş kuyruklu maymun taze yeşil fasulye seviyor

 Elinizde torba varsa çalmak için herseyi yapıyorlar. Torbaların boş oldugu konusunda ikna çalışmaları pek etkili olmuyor




Maymunlar şehir içinde de dolaşiyor. Temizligin yeri ve zamanı olmaz.
 ikizler!

Tepeye geri dönersek, çevrede birçok tarihi kalıntı var. Sultanın İbrahim'in oturması için yapılan taş yatak. Sultan burda oturup halkını seyrediyormuş.


İlk üç sultanın türbeleri

Gezi treni şehir turu yaptırdıktan sonra tatlı su balıklarının bulunduğu akvaryuma ugruyor.
Kendi aracınızla geldiyseniz aracınızı buraya da park edebiliyorsunuz.
Yanında da cevre eğitimi merkezi kurulmuş


Akvaryum alanında bataklık ortamı yaratılmış
 Ormandan birkaç hayvan da manzarayı tamalıyor.


 Bizde akvaryum balıgı olan balıklar burdaki nehirlerde yaşıyor.
 Büyük balık örnekleride görülebiliyor.



 küçük bir müzede ise bölge balıkçılıgı tanıtılıyor. Burayada ayakkabı ile girilmiyor



Şehirde ikinci gidilecek yer; nehir gezisi ve Kelip-Kelip adı verilen ateş böceklerini seyretmek. Nehir boyunca akşam 7:30 dan sonra gemi turu düzenleniyor. Ateş böceklerini izlemek için bu turlara katılıyorsunuz. Ateş böceklerinin aynı anda yanıp söndükleri söylendi...

Unutmadan, sivrisineklerde bu gezide sizi ziyarete geliyor. Korunaklı gitmekte yarar var. Bu geziyi daha sonraya bıraktım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder