10 Şubat 2016 Çarşamba

Kambocya Genel




Kambocya birlesik kiralligi topraklarinda bulunan tapinaklarin ve diktator Pol Pot ulkenin kendisinden daha cok bilindigi nadir ulkelerden biri. Ulkede Siem Reap (Angkor Wat) ve  Sihanoukville basta olmak uzere birkac turistik bolge var. Ulkenin cogunlugu yagmur ormanlari ile kapli ve orman icinde yasayan kabiller de bulunmakta.

Ulasim
Baskent Phnom Penh e bircok ulkeden dogrudan ucus var ama THY henuz ucuslara baslamamis. Havaalani yenileniyor ve bazi eksiklerine (tuvaletlerde su olmamasi gibi, Subat 2016) ragmen tum ihtiyaclari karsilayabiliyor.

Gezi zamani
Kambocya da 4 mevsim var;
Aralik -Subat serin ve kurak donem
Mart - Mayis Sicak ve kurak donem
Haziran - Agustors sicak ve sagnak yagmurlu (Mansoon) donem
Eylul - Kasim Serin ve yagmur gecisli donem.

Tapinaklari ziyaret icin kuru donem ama golleri ziyaret icin yagmur donemini secmeniz gerekiyor. Kurak donemde gollerde su seviyesi 5-6 m azaliyor. Serinlikten kasit, gece 15C gunduz 25C civarida.


Para kullanimi
Her nekadar kendi parasi olsada (Riel - KHR) heryerde herkes Amerikan dolari kullaniyor. Bakkalada gitseniz takisyede bineniz fiyat dolar uzerinden soyleniyor. Bu nedenle para degistirmeye gerek yok.


Sehir ici ulasim
Havaalinindan sehire taksi veya yerel halkin kullandigi Tuk-Tuk kullanbilirsiniz. Sehir icinde tuktuk tek ulasim araci denebilir. Ucret pazarliga tabii ve bizim tecrubemize gore istenenin yarisi uygun.



Konaklama
Sehirlerde her butceye uygun hotel bulunuyor.  Avrupali genc turistler pansiyon benzeri yerleri secerken asyalilar Hotel ve tatil koylerine yoneliyor.

Beslenme
Yemekler hint yemeklerinin acisiz hali denebilir. En unlu yemekleri Amok; etli veya sebzeli yenebiliyor. Tum yemeklerde domuz eti oldukca yaygin kullaniliyor.
Ulkede Musluman azinligin islettigi birkac" Halal" isaretli lokanta bulmakta olasi.

Yol ustu atistirmalik salyangoz haslamasi meraklilarini bekliyor


Yapilacak isler
Burda yapilacak isler; tapinaklari ve muzeleri gezmek, masaj yaptirmak olarak siralanabilir. Ticaret yapmak isteyenler icin oldukca iyi olanaklar saglaniyormus. Bircok Turk buray yerlesmis durumda.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder