20 Eylül 2022 Salı

Tebriz

 

Tebriz 

Kapı koy - Tebriz ( 215 km ) yolculuğunu dağların arasında, köylerin yanından, kuru derelerin kenarından geçerek tamamladık. Şehir oldukça büyük ve ilk başta biraz da karışık geliyor ama yolunuzu buluyorsunuz. 

Tebriz, İran için siyasi olayların başarısında etkili olan bir şehir. Eğer Tebriz, bir harekete destek verise o hareketin arkasının geleceğine inanılıyor. Nüfusunun % 99 Azeri Türklerin oluşturduğu Tebriz'de Türkçe konuşup anlaşabilirsiniz. Tv dizilerinin yardımıyla İstanbul lehçeside gençler arasında yaygınlaşmış.

Konaklama

Her keseye uygun bir yer bulunuyor.

Yemek

Bizim yemek kültürümüze yakın olsada baharatın yeri ayrı. Safranın cömertçe kullanıldığı yemeklerin yanı sıra pilavda bizden farklı yapılmakta.

Şehir içi ulaşım

Hotellerin önüde duran taksiler pahalı. Mutlaka pazarlık edilmeli. Farsça bilenler için telefonlardaki uygulamalar yardımıyla çok daha uygun fiyata taksi çağırılabiliyor. Bu konuda Snaap kulandık. Google Map çalışıyor ayrıca kendi harita uygulamalarıda var.


Görülecek yerler

Şehir merkezinde konaklar, müzeler, kapalı çarşı ve camiler ziyaret edilebilir. Birçok web syfası ve kaldığınız hotelin çalışanları size yol gösterecektir.
Şehir dışında ise Kurumaya yüz tutan Urmiye gölü ve Kapadokya benzeri Kandovan köyü gezilebilir
Kandovan Tebriz'e 50 km uzakta olsada gidiş geliş bir günlük zaman alabilir. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder