17 Nisan 2011 Pazar

BR Rio Grande Do Sul


Rio Grande Do Sul

Almanya ve kuzey İtalya dan gelenler tarafından kurulan eyalettir. Porto Alegre başkenttir. Sarşın alman ve kumral italyan ırkının  güzel örneklerini burada görmek olasıdır. Portekiz sömürgesine başkaldıran ilk eyalettir.
Alman mühendisliği ve İtalyan tarım kültürü sayesinde en ülkenin en Avrupai eyaletidir denebilir. Üzüm üretimi ile ülkenin en büyük üzüm suyu ürünleri üretim merkezi durumundadır. Ayrıca degişik peynir türleri de üretilmektedir. Şarap konusunda Güney Amerika nın en büyük kooperatifi Aurora bu eyaletteki Bento Gonçalves kentinde kurulmuştur.
Değerli ve yarı değerli taş üretiminin başkenti olarak adlandırılan Soledade şehri bu eyalettedir ve ametistten agata birçok süs taşı üretimi yapılmaktadır.
Eyalet genelinde yüksek gelirin getirisi ile eğitim seviyesi ve yaşam kalitesi yüksektir. Gastronomi ve doğa turizm etkinlikleri oldukça yaygındır.

Yari degerli taslarin izini surerken, 10 gun sure, 1875km yol 3 depo benzin ile yapilan gezi bu notlarin kaynagidir. Araç kirasi 700 real, hotel fiyatlari 60-150 real/gun, oren yeri / muze girisleri 1-20 real arasinda degismektedir. Google yol haritası için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder