3 Eylül 2011 Cumartesi

Batu Cave, Kuala Lumpur


Batu Cave, Kuala Lumpur un hemen kenarında yer alan tepelerin içindeki karstik boşluklarda kurulmuş bir hidu tapınağı. Dunyanın en yüksek Lord Murugan (Hindu tanrısı) heykeli de burada (42.7m). Önemi ise altın kaplama olması.

 Tapınak alanın üç ana bölümden olusuyor asagıdaki tapınak ve müze, yukarıda ise karanlık magara (Dark Cave) ve asıl mabed. 








Asıl mabed ve karanlık magaraya 272  basamaklı merdivenle ulaşılıyor. Karanlık mabed ziyarete kapalı veya rehber eşiliginde geziliyor. 


Ana mabed daha yukarıda ve ana giriş birbirinde geçişli iki avluya ulaşmayı saglıyor. Sarkıt ve dikitlerle suslü tavanın yanısıra kenarlara yerleştirilen tanrı heykelleri genel görüntüyü oluşturuyor. Her heykelin çevresinde 1-2 bakıcı /rahip var ve bakıcılar isteyenlere küçük bir katkı (!) karşılıgında özel ayinler düzenliyor.
Birçok ziyaretçi buraya geliyor.

 Girişte sizi tanrılardan biri karsılıyor
 Ana salon ve sonunda görülen düden ikinci avluyu oluşturuyor.

 tanrılardan birine ayrılan tapınakçık (küçük bir oda büyüklüğünde)
 girişi kendinden kat kat büyük diğer tapınak
son salondaki  tapınak

 bazı tanrılar açıkta kalmış.


Hindu dininde hayvan figurleri ınsanlaştırılarak tanımlanıyorç cıkıs kapısı ve dini fıgurler

Merdivenlerde göreceginiz bol miktardaki maymun yiyecek bulmak için ziyaretçilerin çantalarını çalmakla ünlü olmuşlar. Buraya gelirken el cantalarınızı araçta bırakmanız veya sıkıca tutmanız öneriliyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder