3 Şubat 2013 Pazar

Genting Highland


Genting Hihgland turistlerin ve yabancıların kumar oynaması için yapay olarak üretilen bir sayfiye ve eglence yeri. genel olarak bakıldıgında orman içine serpiştirilmiş hoteller, hotel-tapınaklar, parklardan oluşmakta.

Kula Lumpur dan araba ile 1.5 saate uzakta olan alana, ya araba ile dogrudan dik ve dolambaçlı bir yolu izleyerek yada uzun bir teleferikle yolculugu ile  cıkıyorsunuz.

Yollar genis ama genede araba surmek biraz sabır istiyor.


Burada bulunan eğlence parkları hafta sonları KL nin sıcagından kacanlar için önemli bir ziyaret noktası olumus. Bu nedenle haftasonları teleferikte 2 saate yakın sıra beklemek gerekebiliyor.




Hoteller genelde buraya para harcamaya gelen yabancıların konaklamasına yonelik hizmet veriyor. Büyük kumarhanelerin ölduğu birimlere kamera ile girilmiyor ve kumar oynamak isteyene hiçbir kısıtlama yok


Burda yapılacaklara gelince,

Araba ile çıkarken yol boyunda goreceginiz seralarda orkide, çilek, mantar vb ürünlerin nasıl yetiştirildigini gorup satın alabiliyorsunuz.

Biraz daha yukarı çikinca; Budistlerin inzivaya cekilip meditasyon yaptıgı, Chin Swee Magara Tapınagi ve hoteli gezebiliyorsunuz.
 Hotel girişinde agactan oyma gülen buda heykeli

 Pagoda kulesi sisler arasında



Tapınak ta budist inancına gore hazırlanmış, açıkhava sergisi olarak sunulan, gercek boyutlu heykellerden olusan gezi alaninda ölümden sonraki hayatı ögrenebiliyorsunuz




Bu tur tapınaklar da genelde gorsellige çok onem veriyor ve tapınagın buyuk bölümü ziyarete açık oluyor.

 Tapınakta ayrıca kutsal su kaynagıda bulunuyor (büyük altarın arkasında saklı)
bahcede yer alan buyuk buda heykelide sisler altında

Daha yukarı çıkınca açık ve kapalı alanlara kurulu eglence parklarına ve kumarhanelerin oldugu zirve alana ulasıyorsunuz.

Hotellerdeb brinde kalacaksanız, gece oldukca renkli gösterileri izleyebiliriniz. Bunlara (varsa) Malezya'yı ziyaret eden ünlü birinin gösterisi veya buz revüsü vb dahil.

Hafta sonu geçirmek için güzel bir yer ama gidenlerin hazırlıklı gıtmesinde fayda var. Hava soguk ve yagmurlu olabiliyor. Burda yeme içme dahil hersey daha pahalı. kumarhaneler konusuna hiç girmiyorum.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder