25 Nisan 2010 Pazar

Ceara Fortaleza

Fortaleza
Birçok ülkeden doğrudan uçuş yapılmaktadır. Adının anlamı kaledir.

Konumu gereği hava sıcaklığı nerdeyse sabittir. Okyanus akıntıları ve rüzgâr sıcaklığı yaz kış 29 C derecede tutar. Şehir düz bir alana kurulmuştur.




Günbatımları harikadır. Şehrin en ünlü yürüyüş yolu Beira Mar (deniz kıyısı) da güneşin batışını seyrederken, hindistan cevizi suyunu yudumlamanız önerilir. Bu yol boyunca ve şehir içindeki çeşitli parklarda her yaş grubu için halka açık aerobik çalışmaları yaptırılır. Yediden yetmişe herkeste katılır.
Hafta sonu, perşembe akşamından başlar ve gece hayatı oldukça canlıdır. Haşlanmış Yengeç şehrin tadılması gereken yemeğidir. Perşembe günü praia do futuro ( geleceğin plajı) da yengeç yiyebilirsiniz. Sac da sarımsaklı karides kavurması kaçırılmaması gereken bir tattır. Yürüyüş yolunun sonunda balıkçılardan alıp yandaki büfede pişirtebilirsiniz.
Kayalık sahili nedeniyle buradaki balıkçı kayıkları ilginç yapıdadır. Sahilde inceleyebilirsiniz. Her büyük şehirde olduğu gibi burada da hediyelik eşya pazarı hemen hemen her akşam kurulur.

Şehir Avrupalı emlak yatırımcılarının gözdesidir. Gökdelenlerdeki lüks daireler ve çiftlikler Euro üzerinden satılmaktadır ve emlakların fiyatları dudak uçuklatacak kadar yüksektir. Sahil boyunca sıralanan gökdelenler şehrin doğal rüzgâr akımını engellediğinden şehir merkezi aşırı ısınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder