23 Nisan 2010 Cuma

Piaui Picos

Picos

Picos, Piaui eyaletindeki önemli şehirlerdendir. Eyalet başkenti Teresina havaalanına büyük hava alanlarından ulaşım vardır. Daha sonra ister kiralanan araç ile ister şehirlerarası otobüs terminalinden (rodoviaria) Picos a ulaşım sağlanabilir.

Şehrin küçüktür ancak kendi karnavalı varıdır ve oldukça canlı geçer. Hafta sonları düzenlenen “forro” (Breziya salsası da denebilir) gecelerinde eğlence hayatına renk gelir. Konserler “Trio elétrico” adı verilen ve her tarafı hoparlörle donatılmış tır römorkları üzerindeki sahnelerde sabaha kadar araklıksız sürer. Bu tür eğlencelerde size forro öğretmek isteyecek birçok arkadaş edinebilirisiniz.



Şehrin çevresinde ki görüntü SRN ya benzer, nerdeyse el değmemiş denebilecek türde bir doğa ve yarı kurak bir bitki örtüsü. Dünyanın en tehlikeli yılanları (örn. cascavel) ve akbabalar genel görüntüyü oluşturur.
Şehirde yerel yemekleri tadabileceğiniz birkaç yer bulabilirsiniz. Büyük marketler genelde lokanta hizmeti de sunarlar. Ayrıca bazı evlerde yerel yemekleri sunan lokanta olarak hizmet verirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder