3 Ağustos 2010 Salı

BR Rio de Janeiro Conservatoria

Conservatoria

Hafta sonu gezi yerlerinden biride Conservatoria dir. Bir donemin kahve uretim merkezlerinden biriyken gunumuzde daha cok turizimle bilinmektedir. Yaklasik 2.5 saatlik  dag yolundan ulasilan sehirin girisi ise tek arac genisliginde bir tuneldir. Eski demiryolu tuneli simdilerde arac girisi icin kullanilmaktadir. Her iki yonden gelen araçlar sirayla bu geçiti kullanmaktadir



Bolgedeki her sehir gibi bu sehirde de artik demiryolu olmayan bir istasyon binasi bulunmaktadir. 206 nolu buharli lokomotif emekliligini bu sehirde gecirmektedir.
Gunumuzde sehir  festivalleriyle tainmaktadir. Agustos ayi festivallerinden biri  'Ben de sarki soyleyebilirim' adli etkinliktir. Sehir merkezindeki sokak konserleri gormeye degerdir.

Kahve ureten devasa çiftlikler zaman icinde parcalanarak kucuk çifliklere daha sonrada çiftlik  hotellere donusmustur.



Genelde haftasonu hizmet veren bu çiftliklerde ata binebilir, havuzda yuzup, guneslenebilir veya doga yuruyusleri yapabilirsiniz.





Genelde konaklama için yapilan binalarin çiftlikle ilgisi yoktur




Bazi çifliklerde bu tur konaklama da saglanmaktadir.



Çok degerli olmasina ragmen aslinda asalak bir bitki olan orkide turlerini dogada gorebilirisiniz.



Bolgede bazi ciflikler turistik ziyarete aciktir. En iyi korunanlardan birisi Fazenda Sao Joao da Prosperidade adli çiftliktir. 

 
Bir donemin onemli kahve ureticisi olan bu ciflikte, kendi istasyon binasi dahi insaa edilmis ancak gunumuzde bolunmeler sonucunda istasyon baska bir ciflik sinirlarinda kalmisitir.
Evsahibesi hanimin gelenksel kiyafet ve tatli bir dille anlattigi çiftligin hikayesi bu konuya ilgi gosterenleri tatmin edecek seviyededir.

 

Çevreden toplanan ve çiflikte bulunan ozgun antiklar iyi korunmustur.


Evsahibesinin bir ozelligide tavuk heykelleri kolleksiyonudur her turde ve boyutta tavuklar raflari doldurmaktadir. 2 tanede horoz heykeli bulunmaktadir  

Hafta sonlari onceden randevu alinarak gidilen çiftlikte evsahibesinin rehberliginde yapilan 2 saatlik gezi kahve meyva suyu ve pastalardan olusan bir ikramla sona ermektedir. Çiftlikte uretilen cachaça yi tatma olanagi da vardir.
 

Kolelik doneminde oldukça fazla kole çalistiran ciftlikte kolelere ait evler zaman içinde yikimistir ancak yerleri geziye açiktir. O donemlerde belli sure sonunda ozgurlugune kavusan koleler gene çiflikte çalisarak geçimlerini saglamaya devam etmekteydi. Çalisma karsiliginda kendilerine 'sadece' çiftlikte gecerli olan bu para ile odeme yapilmaktaydi. Bir anlamda koleliklerinin devam etmesi saglaniyordu. Paralar deri uzerine baski ile yapilmistir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder